Laat je verwarmen door vurige kunstwerken tijdens Fonkelstad

Op 8 en 9 februari lichten we de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. Van vuurlotussen op de grachten tot vuurbomen langs het plein; het Waagplein wordt omgetoverd tot een magisch winterparadijs.

In één van de donkerste maanden van het jaar komen Alkmaarders samen op het Waagplein om kunstwerken van echte vuurmeesters te aanschouwen. In de grote tent vind je ambachtelijk, bourgondisch eten en warme chocomelk en glühwein. Singer-songerwriters verrijken de avond met hun muziek en in de tent staat een oude boekenkast met bordspelletjes.

Fonkelstad is toegankelijk voor alle leeftijden, want terwijl de jongste Alkmaarders broodjes roosteren bij het kampvuur, drinken de oudere inwoners een winters biertje. Ook in de donkere wintermaanden dient het Waagplein als de huiskamer van Alkmaar.

Laat jij je ook verwonderen door Fonkelstad op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019? Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom op het Waagplein. 

https://www.facebook.com/events/372403233333035/

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors