naar nieuwsoverzicht

Eind juli verwelkomt Alkmaar een unieke collectie van 200 historische binnenschepen.

VICTORIE SAIL ALKMAAR 2019

Eind juli verwelkomt Alkmaar een unieke collectie van 200 historische binnenschepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld is erin geslaagd de reünie van 2019 naar Alkmaar te halen. En daar zijn we ontzettend blij mee natuurlijk! 

Onze stad heeft een lange historie met vervoer over water. Zo werden ooit grote partijen kaas van de kaasmarkt per schip naar de afnemers vervoerd. Groente, zout, turf en schelpen, alles kwam per schip naar Alkmaar. En precies tweehonderd jaar geleden, in 1819, werd begonnen met de aanleg van het Noord-Hollandsch Kanaal, voor Alkmaar een belangrijke ontwikkeling. Het evenement wordt opgeluisterd door shantykoren en er kan in maritieme stijl gegeten worden bij visrokerijen. Van donderdag 25 juli met de intocht van de schepen tot en met maandag 29 juli met de uittocht is het een feest van zien, ervaren en genieten rondom het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad van Alkmaar. 

Er is een voorlopig programma gemaakt voor Victorie Sail Alkmaar. In het onderstaande schema is te zien wat er allemaal te beleven is tijdens deze 5 spectaculaire dagen.

  Datum                   

     Programma                                                                                  
  Donderdag 25 juli                                                   Intocht 200 historische bedrijfsvaartuigen en kennismaking met Alkmaar en het Kanaal
  Vrijdag 26 juli Traditionele Kaasmarkt, bezichtiging schepen en oude ambachten
  Zaterdag 27 juli Bezichtiging schepen en evenementen in de stad, rondvaarten
  Zondag 28 juli Evenementen in de stad
  Maandag 29 juli Vertrek historische bedrijfsvaartuigen
  Alle dagen: Dagelijks programmaroutes langs het Kanaal en door de stad
Expositie Noordhollandsch Kanaal bij Overstad
Vaarexcursies, rondvaarttochten.
Musea met specifiek programma

Alle informatie over dit evenement is te vinden op:

https://victoriesailalkmaar.nl/

 

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors