naar nieuwsoverzicht

SAAMHORIGHEID VIERT HOOGTIJ IN EEN SPORTIEVE ENTOURAGE TIJDENS DE PLUS WANDEL4DAAGSE!

Na vier dagen wandelen is vandaag de Plus Wandel4Daagse Alkmaar met een groots feest afgesloten op het Waagplein in Alkmaar. Deelnemers van de hele en de Halve 4Daagse wandelden via de Grote Kerk en de rode loper in de Langestraat het hart van Alkmaar in. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers kwamen zij in grote getalen over de eindstreep. Dit jaar was er mede dankzij het mooie wandelweer weinig uitval. Meer dan 6.000 wandelaars mochten de begeerde vierdaagse medaille in ontvangst nemen en maar liefst 483 wandelaars ontvingen daarbij hun 5e deelname pin. Wederom een onvergetelijke editie en een mooie aanloop naar het lustrum volgend jaar: 10 jaar Plus Wandel4Daagse Alkmaar.

De Plus Wandel4Daagse Alkmaar staat bekend om de grote variëteit aan routes en korte en lange afstanden (8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km). Dit jaar is er met de Halve 4Daagse een extra dimensie toegevoegd en konden wandelaars naast de vierdaagse in twee dagen de afstanden afleggen. De beleving onderweg en het grootse saamhorigheidsgevoel, waar de Plus Wandel4Daagse Alkmaar in uitblinkt, zorgden voor een optimale sfeer. Meerdere hoogtepunten dragen hier aan bij. Voor de één was dit de gezellige post bij de Ruïnekerk in Bergen en de feestelijkheden bij de finish, voor de ander het natuurschoon van de routes over het strand, door de duinen en bos. Maar ook de culturele en historische locaties onderweg vielen in de smaak, zoals Museum BroekerVeiling en het Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo. De goede verzorging onderweg en het enthousiasme van de vele vrijwilligers, die een onmiskenbare bijdrage leveren aan het evenement, is ook niet onopgemerkt gebleven. Op zaterdag, de laatste wandeldag, kwam iedereen op het Waagplein bij elkaar en werden alle overwinningen uitbundig gevierd.

Bewoners uit omgeving pakken uit
Blij verrast was organisator Le Champion door de vele fantastische initiatieven langs de routes. Bewoners, verenigingen en bedrijven uit de hele regio hingen de vlaggen uit tijdens de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. In onder meer Bergen, Oterleek, Broek op Langedijk, Akersloot, Heiloo, Alkmaar en Koedijk waren veel straten versierd en met muziek en allerlei lekkers werden de wandelaars elke dag met enthousiasme verwelkomd.

Landschap Noord-Holland ontvangt cheque van € 5.100,-
Na de finish overhandigden Cees Pronk van Le Champion een cheque ter waarde van EUR 5.100,- aan Landschap Noord-Holland, het goede doel van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Ernest Briët, directeur van Landschap Noord-Holland, nam de cheque op Alkmaarse wijze in ontvangst. Deelnemers konden tijdens hun inschrijving geld doneren aan dit goede doel. Met deze donaties kan Landschap Noord-Holland mooie nieuwe wandelroutes aanleggen, de omgeving rond die routes in topconditie houden en de wandelpaden onderhouden.

2016
: 10-jarig jubileum
Volgend jaar bestaat de Plus Wandel4Daagse Alkmaar 10 jaar. De 10e editie staat in het teken van dit jubileum en dat zal samen met de wandelaars gevierd worden. De editie van 2016 wordt gehouden van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni. Inschrijven is al mogelijk vanaf medio november.

 Bron:www.pluswandelvierdaagsealkmaar.nl

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors