Til38 is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw, op het gezellige en bruisende Waagplein in Alkmaar. De sfeer is zowel binnen als op het terras huiselijk en warm. Onze naam Til is een oud Friese naam voor brug. Rondom deze bruggen werden vaak herbergen en andere sociale voorzieningen gebouwd. Kortom Til staat voor sociaal en gezelligheid. Wij zijn gevestigd op de Houttil 38, vandaar Til38.

Eten delen is gezelliger

Til38 is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw, op het gezellige en bruisende Waagplein in Alkmaar. De sfeer is zowel binnen als op het terras huiselijk en warm.

Onze naam Til is een oud Friese naam voor brug. Rondom deze bruggen werden vaak herbergen en andere sociale voorzieningen gebouwd. Kortom Til staat voor sociaal en gezelligheid. Wij zijn gevestigd op de Houttil 38, vandaar Til38.

Het concept van ons diner is gebaseerd op shared dining. Dit betekent dat u per persoon meerdere gerechten van onze menukaart kunt kiezen, die u vervolgens met elkaar kunt delen.

Wij adviseren u met het tafelgezelschap zoveel mogelijk variatie aan te brengen in uw keuze, waarbij 2 à 3 gerechten per persoon volstaan aan een volledig diner (exclusief dessert).

Onze keuken is internationaal georiënteerd.

Liever niet delen?

Voor degenen die geen gebruik willen maken van shared dining hebben wij ook vlees en vis plates, diverse salades en flammkuchen. Kortom voor ieder wat wils. 

De lunchgerechten zijn niet gebaseerd op shared dining. Deze gerechten zijn bedoeld voor één persoon.

Kom langs en geniet van onze lunch-, borrel- of dinergerechten. De heerlijke organic koffie en de speciaal geselecteerde wijnenen (speciaal)bieren maken uw dag compleet.

Terras

Til38 beschikt over een gezellig en verwarmd terras.

High tea

Wij serveren de traditionele high tea in drie gangen en in volledig Engelse stijl waarin een traditionele aankleding van de tafel en servies natuurlijk niet mag ontbreken.

De prijs van onze high tea is € 21,50 en te reserveren (1 dag van te voren) op alle dagen dat wij open zijn.

Meer informatie high tea.

Babyshower

Een verrassing voor uw zwangere dochter, zus of vriendin organiseren? Kom gezellig langs voor onze babyshower in de vorm van een high tea. Wij zullen zorgen voor een gezellige middag met decoratie in stijl.

Meer informatie over onze babyshower high tea.

Private dining

Onze gezellige en sfeervolle bovenetage is uitermate geschikt voor private dining. Heeft u iets te vieren met een groot gezelschap, dan is deze ruimte een prima optie. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 25 personen.

Wij zien u graag bij Til38!

Openingstijden

Openingstijden:
In het najaar en winter:
Van 1-10 tot 1-4 van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.

Voorjaar en zomer:
Van 1-4 tot 1-10 alle dagen vanaf 11.00 uur. Vrijdag vanaf 9.00 uur.

Contact

Til38
Houttil 38
1811 JN Alkmaar
072 – 512 33 06

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors