Café ‘t Hartje, sinds 1981, één van de gezelligste bruine cafés van Alkmaar!

Café ‘t Hartje, sinds 1981, één van de gezelligste bruine cafés van Alkmaar! De rijke historie begon toen slagersfamilie Spoor na vele omzwervingen terecht kwam in Alkmaar omdat Jhon Spoor’s grote liefde Janny daar woonde. Zij bezochten regelmatig hun stamcafé aan het Waagplein. Aldaar kregen zij het lumineuze idee om de slagerijen in Den Haag te verkopen en in Alkmaar de vleesgroothandel ”Het hele jaar door, vlees van Spoor” te beginnen. Kort daarna besloten zij ook hun geliefde stamcafé ‘t Hartje over te nemen. Dit alles met het idee om het wat rustiger aan te doen. Echter, het werden rumoerige tijden zoals blijkt uit de mooie verhalen uit de gesprekken in het cafe. Met behoud van de sfeer en het gevoel zijn er gedurende jaren wel wat veranderingen geweest.

Na de komst van dochter Liesbeth in de zaak, hebben er wat grotere verbouwingen plaatsgevonden. Maar de familie zat ook verder niet stil. Zo is er nu ook het (vlees!) restaurant de Kleine Waarheidin Alkmaar en het buurtcafé de Bonte Koe in Koedijk bijgekomen waar Liesbeth en haar man René dagelijks druk mee in de weer zijn. Leuk om te vermelden is dat nu ook 32 jaar later zoon en kleinzoon Sil Spoor betrokken is bij Café ´t Hartje. Het is nu echt een familiebedrijf geworden. Voor de familie staat ondanks alle veranderingen één ding centraal: de sfeer en de gezelligheid! Of dat nou ‘s morgens met een kopje koffie is, ‘s middag met het borreluur of in de late uurtjes, iedereen is welkom en dat maakt het café zo speciaal. Kort gezegd: ”een bar die bindt”

Openingstijden

Openingstijden; 7 dagen per week, 365 dagen in het jaar van 10.00 – 03.00 (weekend tot 04.00)

Contact

Houttil 28 (waagplein)
1811 JM Alkmaar
Tel: 072 5152493

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors