naar agendaoverzicht

Doe mee met de vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar

15 t/m 18 juni 2022

De 14e editie van de Wandel4daagse Alkmaar is in een nieuw jasje gestoken. De verwachte 6.000 wandelaars kunnen traditioneel op de derde woensdag van juni weer kennis maken met al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft. Dankzij de vernieuwde routes, start- en finishlocatie kunnen deelnemers van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni 2022 extra genieten van een heel bijzondere editie.

Sportorganisatie Le Champion heeft ervoor gekozen om de Wandel4daagse Alkmaar in een nieuw concept te laten plaatsvinden. De afstanden blijven hetzelfde met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km, maar de routes zelf zijn in een nieuw jasje gestoken. Nieuwe delen van de omgeving Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, de Egmonden en Heiloo worden aangedaan, waarin wandelaars genieten van uitgestrekte polders, bossen, bekende duurzame (villa)wijken en natuurlijk de epische finish op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt. Le Champion wil graag ook de deelnemers die elk jaar terugkeren blijven verrassen.

Canadaplein
De grootste verandering van de Wandel4daagse Alkmaar 2022 is de start- en finishlocatie. De Grote Kerk en het Canadaplein in Alkmaar zijn het nieuwe centrale punt. Deelnemers van de 40 kilometer starten dagelijks vanuit de Grote ‘Sint-Laurenskerk’ en de kortere afstanden vanaf het Canadaplein. Het plein is ook dagelijks het decor van de finish en het bijbehorende feest. Alleen op zaterdag is de finish op het Waagplein. Deelnemers kunnen na afloop aanschuiven bij de horeca en zijn binnen 10 minuten wandelen alweer bij het Centraal Station Alkmaar.
Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl

donderdag 16 juni 2022
woensdag 15 juni 2022
vrijdag 17 juni 2022
zaterdag 18 juni 2022

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors