naar agendaoverzicht

Beleef de 16'e eeuw tijdens Kaeskoppenstad.

Kaeskoppenstad tovert de binnenstad van Alkmaar om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2022 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 3 en zondag 4 juni. De deuren van d'Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je bij ons op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.  

Kijk voor meer informatie op: www.kaeskoppenstad.nl

zaterdag 03 juni 2023 - 12:00 tot 17:00
zondag 04 juni 2023 - 12-00 tot 17-00

Agenda en evenementen

naar agendaoverzicht

Alkmaar, de stad van de
Kaeskoppen

Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar ook om te shoppen; je vindt de leukste winkels in Alkmaar!

meer lezen
sponsors